Deprecated: Optional parameter $input declared before required parameter $form_state is implicitly treated as a required parameter in /home/leopaxb74/domains/elrayo.be/public_html/sites/all/modules/multiupload_filefield_widget/multiupload_filefield_widget.field.inc on line 134
Compressietherapie | El rayo - Gezondheidspraktijk

Compressietherapie

Compressietherapie bestaat enerzijds uit bandageren of zwachtelen en anderzijds uit het aanmeten van een therapeutische elastische kous.

 

Bij bandageren of zwachtelen wordt de uitstroom van water en bestanddelen (zoals afvalproducten) uit de bloedvaten tegengegaan en wordt het lymfetransport verbeterd. Met de windel wordt een stijve koker rond het lidmaat gemaakt en wordt een massage-effect gecreëerd in de koker. De spieren drukken tegen de koker waardoor het lymfe- en het bloedvatenstelsel gestimuleerd worden en lymfe en bloed afgevoerd worden.

 

De windels of zwachtels worden aangelegd in verschillende lagen en hebben tot doel reductie van het volume te bewerkstelligen.

 

Bandageren wordt toegepast tot er geen verdere reductie van oedeem meer mogelijk is. De therapeutisch elastische kous heeft tot doel het bereikte resultaat te behouden. Deze kous moet aangemeten worden door een erkend bandagist. Het is belangrijk dat de kous dagelijks gedragen wordt.